Näkemistä

Luonto Saimaan alueella on ainutlaatuista. Vilkaharju, jota myös “pikku Punkaharjuksi” sanotaan, on neljä kilometriä pitkä kaunis harjumaisena. Se sijaitsee Sulkavalta viitisenkilometriä Imatran suuntaan. Vilkaharjulla on luontopolkuja ja opastaulu, jossa kartta alueella olevista löytyneistä kivikautisista asuin- ja leiripaikoista.

Kesällä kulttuuri- ym. tapahtumista lähialueella on tarjontaa yllinkyllin: Savonlinnan Oopperajuhlat Olavinlinnassa ja niihin liittyviä konsertteja, kesäteatteria, musiikkiesityksiä, näyttelyitä sekä runsaasti erilaisia kesätapahtumia.

Sulkavalla suurin tapahtuma on Sulkavan Suursoudut, jotka soudetaan heinäkuun toisena viikonloppuna torstaista sunnuntaihin. Puumalassa järjestetään vuosittain Siltakemmakat.

Kesällä paikkakunnan kädentaitajat myyvät korkeatasoisia käsitöitä Kästyöpuodissa, joka sijaitsee Alanteentiellä. Tekstiilitaiteilija Riikka Kaartilanmäen ja seppämestari Jarkko Kaartilanmäen työtilat ja myymälä sijaitsevat n. 10 km Sulkavan keskustasta. Lisäksi kannattaa tutustua Marttiinan tunnelmalliseen puotiin.

Lisätietoja lähialueen tapahtumista ja nähtävyyksistä löydät vieressä olevista linkeistä.

Lähialueen tapahtumia

Petteri Saarion Saimaalla kuvattu Vedenneito-elokuva