Tekemistä lähiseudulla

Luontoon liikkumaan

Luonto Saimaan alueella on ainutlaatuista. Pihlajaveden Natura-alue on lähellä ja hyvällä onnella voit nähdä norpankin veneretkelläsi. Saimaan seutu on houkuttaa aktiiviseen lomaan kaikkina vuodenaikoina. Sulkavalla on runsaasti mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen itsenäisesti tai opastettuja reittejä myöten.

 

Patikointi

Vihreän Kullan retkeilyreitistö on laaja reitistö pitempäänkin patikointiin. Lisätietoja reiteistä saat Sulkavan kunnasta. Opastettuja luontopolkuja on myös Vilkaharjulla. “Pikku Punkaharju” on viitisen kilometriä Sulkavalta Imatralle päin. Harjua halkovan tien molemmilla puolilla on merkityt luontopolut. Varhain keväällä kukkii harjulla rauhoitettu kangasvuokko. Lohilahden kaupalta alkavat noin 30 km pitkät patikointi ja melonta-reitistöt  Lohikosken saloille. Reitillä on 3 taukopaikkaa. Kokemisen arvoisia ovat Rantasalmella sijaitseva Linnansaaren kansallispuisto ja Sulkavalla Pisamalahden Linnavuori.

Soutu

Sulkavalla ei voi unohtaa soutamista. Sulkavan Suursoudut ovat paikkakunnan suurin tapahtuma, joka kerää paikalle tuhansia ihmisiä. Souduisssa on sarjoja ja lähtöjä eri ikäisille ja eri kokoonpanoille. Voit osallistua retkisoutuun tai enemmän tai vähemmän tosissaan kilpasoutuun. Jos vaikkapa kirkkovenesoutu kiinnostaa, niin vielä lähtöhetkilläkin voi löytää itselleen sopivan joukkueen.

Melonta

Lohilahden kaupalta alkavan patikointireitin lisäksi on myös noin 30 km pitkät melontareitistöt Reitillä on 3 taukopaikkaa. Melomaan pääsee myös Oravareitillä, joka kulkee Juvalta Sulkavan kirkonkylään. Varmimmin uoma on laskukunnossa alkukesästä. Reitillä on rakennettuja taukopaikkoja. Väline- ja kuljetuspalveluja.

Ratsastus

Ratsastusta Uusimäen tilan maaseututallilla 8 km Sulkavan kirkonkylältä:
Partalantie 80, 58700 Sulkava. Aidattu ja valaistu ratsastusalue.

 

 

Talviliikunta

Sulkavan kirkonkylällä on talvella valaistuja Kukkomäeltä alkava 5 km latu sekä urheilukentän 1,4 km latu. Ajantasaista tietoa kaikista laduista ja reiteistä tästä. Juvalta löytyy laskettelurinne Hasamäki ja Savonlinnassa voi lasketella Ruunarinteellä.

 

Kalastus

Kalastukseen on mahdollisuus Sulkavan kalastusalueen yhteislupa-alueella, jonka koko on 16 000ha. Lue lisää Sulkavan Viehekalastusalueesta ja lupamyynnistä. Kalastus on mahdollista myös Pöllänlammella.

 

Marjastus ja sienestys

Sulkavalla on hyvät marja- ja sienimetsät. Mustikoita, vadelmia, puolukoita ja karpaloita löytyy metsistämme. Syksyllä kannattaa tulla sienestämään.